Amplasarea stâlpilor de electricitate pe teren proprietate privată

Adresată: Domnului Anton ANTON, Ministrul Energiei

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul Întrebarii: Amplasarea stâlpilor de electricitate pe teren proprietate privată

Stimate domnule ministru,

Mai mulți clujeni mi-au cerut explicații cu privire la despăgubirile pentru amplasarea stâlpilor de electricitate pe terenul proprietate privată – Transelectrica sau alte societăți de utilitate publică din domeniul energiei electrice.

Nemulțumirea acestor clujeni se datorează și faptului că dacă terenul este tranzitat de un asemenea stâlp există acea zonă de protecție sub sau lângă în care nu se poate construi nimic, asta însemnând din start o limitare a dreptului dumnealor de proprietate.

Având în vedere că dreptul de a produce, transporta, distribui şi vinde energia electrica aparţine statului  iar statul exercită acest drept prin Ministerul Energiei Electrice, pe baza prevederilor Planului de Stat, vă solicit răspuns în scris la următoarele întrebări:

  1. Există despăgburi sau rente pe durata de viață a stâlpului-stâlpilor? Dacă da, cum se pot obține?
  2. Există vreun dialog insituțional între proprietarii de terenuri tranzitate de infrastructura de electricitate și Ministerul Energiei?

Mai jos aveți și memoriul doamnei Pop Simona Ștefan:

Vă mulțumesc,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

You may also like

Leave a Comment