Cât de poluate sunt apele şi solul din Cluj-Napoca?

Adresată: Doamnei Graţiela Leocadia GAVRILESCU, Viceprim-ministru, Ministrul Mediului,

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul Întrebarii: Cât de poluate sunt apele şi solul din Cluj-Napoca?

Scurgerea de levigat de la Pata Rât în Someş, din ultimele luni, a îngrijorat atât opinia publică din judeţul Cluj cât şi reprezentanţii unor instituţii de profil, un exemplul fiind semnalul de alarmă tras încă din toamnă de Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Cluj.

De asemenea, săptămâna trecută, Consiliul Județean Cluj a fost amendat de Garda de Mediu și a fost înaintată și o plângere penală.

Având în vedere această stare de fapt, cât şi riscul continuu ca levigatul acumulat în urma ploilor de primăvară să se scurgă în Someş, vă solicit să-mi răspundeţi la următoarea întrebare:

  • Cât de poluate sunt apele şi solul din Cluj-Napoca? Cu siguranţă că studiile efectuate de Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică în octombrie 2017 sunt insuficiente.
  • Ce măsuri va lua Guvernul României în această speţă, având în vedere încapacitatea Executivului politic al Consiliului Judeţean Cluj de a rezolva problema?

Vă mulțumesc,

Solicit răspuns în scris,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

sursa foto: Monitorul de Cluj

You may also like

Leave a Comment