Lista neagră a Comisiei Europene

Comisia Europeana, a transmis, în 10 octombrie 2012, într-un adresă oficială privind MCV, o solicitare imperativă autorităților române privind situația anchetelor împotriva unor persoane publice suspectate de înaltă corupție.

Comisia Europeană trebuie să își revizuiască imediat atitudinea în privința Mecanismului de Verificare și Cooperare. Acest mecanism trebuia să monitorizeze reforma în ansamblul ei, nu persoane individuale. Este practic o comandă politică de condamnare a acelor persoane, pentru ca România să primească o notă bună în MCV.

  • Documentul Comisiei Europene conține 21 de puncte;  la punctul 20 se cere imperativ o scurtă descriere a situației curente dar și a ceea ce urmează în dosarele de anchetă penală pentru: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.
  • Acest tip de solicitare din documentul transmis de Comisia Europeană, este de neacceptat! Un mecanism – așa după cum este și denumirea Mecanismului de Cooperare Verificare – în niciun caz nu poate să se refere la persoane și cu atât mai puțin să ceară socoteală despre cum merg unele anchete.
  • Punctul 21 din documentul respectiv, este o ingerinţă nepermisă în dosarele penale instrumentate în România. Dovedeşte existenţa listelor cu politicieni care, la cererea unor politicieni din România şi prin voința oficialilor de la Bruxelles, trebuiau înlăturaţi din prim planul politicii româneşti. Este practic o comandă politică de condamnare a acelor persoane.
  • Trebuie remarcat că lista cuprinsă în documentul oficial al Comisiei Europene, corespunde întocmai cu listele prezentate de Monica Macovei, cu privire la politicienii pe care fosta procuroare comunistă îi dorea condamnaţi de instanţele de la Bucureşti.
  • Este încă o dovadă că Victor Ponta a trădat partidul în favoarea Statului Paralel.  Ponta, premierul în funcție la acea dată, trebuia să fie primul care să demaște și să condamne  gestul oficialilor de la Bruxelles.

You may also like

Leave a Comment