România – al treilea cel mai mic salariu minim din UE

Majorările salariale aplicate deja de PSD NU AFECTEAZĂ în niciun fel avantajul competitiv al României de a avea una dintre cele mai accesibile(ieftine) forțe de muncă din Europa. Dimpotrivă politica de creștere a salariului minim trebuie continuată astfel încât românii să se apropie de media salariilor din Uniunea Europeană.

România cu 408 euro salariu minim lunar, în ianuarie 2018, este doar înaintea Lituaniei cu 400 de euro și a Bulgariei cu 261 de euro, comunică oficial Eurostat. Info aici.

Clasamentul Eurostat demostrează tututor celor de bună credință cât de importantă, necesară și mai ales posibilă este creșterea salariului minim.

Politica PSD de a majora salariul minim nu este de natură să-i descurajeze pe investitori, din moment ce diferența față de media europeană fiind de peste 1.000 de  de euro față de media din Europa Occidentală; deci este loc consistent de creștere a salariului minim, fără nicio problemă!

După creșterea la 1.900 de lei brut care se aplică de la 1 Ianuarie 2018, programul PSD prevede o creștere cu câte 100 de lei în fiecare an, astfel încât în 2020 salariul minim net să ajungă la 300 de euro față de 250 de euro net cât este acum!

You may also like

Leave a Comment