Modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Dej

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Lucian Şova, Ministrul Transporturilor

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul Întrebarii: Modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Dej

În vara anului trecut, Regionala CF Cluj a început programul de reparații și consolidare a infrastructurii feroviare pe secția Apahida – Jucu – Gherla – Iclod pentru ridicarea restricțiilor de viteză, după ce lucrările de reparații pe tronsonul Cluj – Apahida au fost finalizate în luna aprilie, viteza maximă de circulație a trenurilor pe acest interval crescând la 120 km/h.

Perioada de execuție a lucrării pe secția Apahida – Jucu – Gherla – Iclod  era iulie – octombrie 2017.

Având în vedere faptul că secţia mai sus menţionată este curpinsă în proiectul de reabilitare care vizează 488 de kilometri de cale ferată, modernizarea tronsonului: Coșlariu (Alba) – Cluj-Napoca – Dej – Beclean – Ilva Mică – Vatra Dornei – Suceava – Pașcani, anunţată la finalul anului trecut, când  Guvernul României a pezentat și aprobat planurile de investiții pentru următorii ani, cât şi datorită faptul că numeroşi clujeni fac naveta pe ruta Dej – Cluj-Napoca, considerăm finalizarea lucrărilor o prioritate pentru judeţul Cluj şi întreaga zonă în 2018.

Având în vedere importanţa finalizării modernizării căii ferate Cluj-Napoca – Dej vă solicit domnule ministru Lucian Şova, să-mi prezentaţi statusul lucrării şi data la care pe tronsonul Cluj-Napoca – Dej se va putea circula cu 120 km/h.

Vă mulțumesc,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

sursă foto: Dejulmeu.ro

You may also like

Leave a Comment