Finalizarea lucrărilor de reparaţie la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

13ÎNTREBARE

Adresată: Domnului George Vladimir Ivaşcu, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul Întrebarii: Finalizarea lucrărilor de reparaţie la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Redeschiderea de anul trecut a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), după ce ani la rândul a fost închis (2009-2013) sau deschis pentru expoziţii temporare (2013-2017) a fost o veste bună pentru istoria şi cultura Clujului şi a Transilvaniei în general.

În 2018, în graficul modernizării muzeului, continuă lucrările de consolidare și reparație, care vor duce la organizarea spații alternative ale clădirii, cum sunt lapidarul muzeului, curtea interioară sau podul, spaţii care vor găzdui în 2018 evenimente culturale, unele destinate Centenarului.

Pe termen lung însă, domnule ministru George Vladimir Ivaşcu, scopul principal al Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei rămânec

Având în vedere numeroasele cereri ale clujenilor pentru redeschiderea expoziţiei permanente, cât şi importanţa funcţionării muzeului în capitala istorică şi culturală a Transilvaniei, vă solicit domnule ministru puncte de vedere cu privire la:

  1. Finalizarea lucrărilor de reparaţie la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.
  2. Redeschiderea expoziției permanente.

Vă mulțumesc,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

You may also like

Leave a Comment