Anularea indemnizației lunare în cazul unor cadre didactice care dețin titlul de doctor în domeniul fundamental al disciplinei pe care o predau

ÎNTREBARE

Adresată: Doamnei Lia-Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul Întrebarii: Anularea indemnizației lunare în cazul unor cadre didactice care dețin titlul de doctor în domeniul fundamental al disciplinei pe care o predau

Reglementarea drepturilor pentru deținerea titlului științific de doctor prin Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, art. 14, al. 1, a avut drept consecință anularea indemnizației lunare în cazul unor cadre didactice care dețin titlul de doctor în domeniul fundamental al disciplinei pe care o predau, conform H.G.R. nr. 575/15.07.2015. Acestora nu li se mai recunoaște dreptul de a primi indemnizația, deoarece condiția „dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul”, stipulată în textul de lege, este interpretată de angajator drept „dacă își desfășoară activitatea în specializarea pentru care deține titlul”, iar nu „dacă își desfășoară activitatea în domeniul fundamental pentru care deține titlul”.

De aceea, având în vedere că mi-au fost sesizate numeroase astfel de cazuri, aș dori să știu care este opinia dumneavoastră în această speță, dacă considerați că s-ar impune corectarea promptă a textului de lege pentru a elimina interpretarea și pentru a asigura respectarea drepturilor salariale ale cetățenilor în cauză.

Vă solicit răspuns în scris,

Vă mulțumesc,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

You may also like

Leave a Comment