Stadiul lucrărilor la autostrada Turda-Sebeș

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Felix Stroe, Ministrul Transporturilor

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul Întrebarii: Stadiul lucrărilor la autostrada Turda-Sebeș

Autostrada Turda-Sebeș reprezintă cea mai importantă investiție în infrastrutură pentru județele Cluj și Alba în ultimii ani, investiție pentru care Guvernele PSD au alocat peste 550 milioane de euro, proiect care va duce la dezvoltarea zonei, pratic culoarul Turda Sebeș transformându-se într-un nod de autostrăzi în inima României, prin legăturile cu Autostrada Transilvania, coridorul IV pan-european de transport și viitoarea autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureș – Iași.

În ciuda asigurărilor că la sfârșitul acestui an lucrările pe tronsoanele III și IV ale autostrăzii Turda-Sebeș vor fi finalizate și date traficului, recepţia celui mai avansat lot de autostradă, se amână, în cel mai fericit caz, pentru 9 ianuarie 2018, condiţionată de existenţa condiţiilor meteo favorabile, oficiali ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere argumentând întârzierea pentru că mai sunt de asfaltat 300 de metri şi pentru că trebuie înlocuite corpurile de iluminat care funcţionează cu sodiu, cu altele cu LED-uri.

În acest context vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Când preconizați că vor fi finalizate lucrările la tronsoanele III și IV ale autostrăzii Turda-Sebeș?
  2. În ce stadiu sunt lucrările la tronsoanele I și II? Există întârzieri?

Vă mulțumesc,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

You may also like

Leave a Comment