Riscul de sărăcie și excluziune socială la care sunt supuși tinerii

ÎNTREBARE

Adresată: Doamnei Lia Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale

                   Domnului Liviu Marian Pop, Ministrul Educației Naționale

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul Întrebarii: Riscul de sărăcie și excluziune socială la care sunt supuși tinerii

Stimată doamnă ministru, stimate domnule ministru,

Conform datelor Eurostat, prezentate în luna octombrie cu ocazia Zilei internaționale pentru eradicarea sărăciei, 38,8% din populaţia României este expusă riscului de sărăcie şi excluziune socială (într-o scădere evidentă, în 2008, România avea 9,11 milioane de cetățeni supuși riscului de sărăcie și excluziune socială iar anul trecut — 7,69 milioane) iar cea mai vulnerabilă categorie de vârstă rămâne cea a tinerilor sub 18 ani, cu 49,2%.

Având în vedere că tinerii sunt în centrul preocupărilor guvernamentale prin măsurile luate în ultimul an de guvernarea PSD sunt convins că și cifrele prezentate mai sus sunt în atenția dumneavoastră.

Prin urmare, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Ce măsuri aveți în vedere pentru creșterea gradului de ocupare a persoanelor sărace și vulnerabile tinere, programe de activitate pe piața muncii?
  2. Care sunt măsurile de promovare a incluziunii sociale a comunităților marginalizate printr-o abordare integrată, concentrată asupra tinerilor?
  3. Există o strategie comună a Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale de reducere a riscului sărăciei și excluziunii sociale în rândul tinerilor?

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

You may also like

Leave a Comment