Problema irigațiilor în județul Cluj

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul întrebării: Problema irigațiilor în județul Cluj

România dispune de un real potențial agricol de producție, care în condițiile folosirii depline, poate asigura cel puțin necesarul de hrană pentru români.

Dacă până la Revoluție aproape jumătate de ţară avea un sistem de irigaţii funcţional întins pe trei milioane de hectare, astăzi mai puţin de jumătate mai are potenţial de funcţionare, conform oficialilor Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare.

În județul Cluj, sistemul de irigaţii construit între anii 1968 şi 1972 pe râul Arieş pe o suprafaţă de teren de 5.880 hectare, in localitățile Moldoveneşti, Mihai Viteazu, Călăraşi şi Turda arată ca după război, hectare întregi rămânând neutilizate, și astfel Clujul a intrat în topul național al terenurilor degradate, cu peste 30.000 de hectare nevalorificate.

În acest context, domnule ministru, vă solicit să-mi comunicați măsurile luate până în acest moment pentru a rezolva problema irigațiilor din Cluj.

Aștept răspunsul dumneavoastră în scris pentru problema ridicată.

Cu deosebită considerație,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

sursa foto: News.ro

You may also like

Leave a Comment