Efectele BREXIT-ului asupra studenților români din Marea Britanie

ÎNTREBARE

Adresată: Doamnei Andreea Păstîrnac, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul întrebării: Efectele BREXIT-ului asupra studenților români din Marea Britanie

Brexit-ul a deschis o cutie a Pandorei, cu efecte imprevizibile pentru românii care studiază în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Situaţia românilor care au plecat sau își propun să plece la studii în Marea Britanie este neclară având în vedere BREXIT-ul, chiar dacă învăţământul britanic are numai de câştigat din punct de vedere financiar de pe urma şcolarizării studenţilor români, mai mult decât atât, cu siguranță că învățământul superior britanic nu poate exista fără studenţii străini, având în vedere tradiția britanică și oportunitățile economice create.

În acest context, doamna ministru, vă rog să-mi comunicați:

  1. Care este statusul ministerului în privința reprezentării drepturilor tinerilor studenți români din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
  2. Dacă Marea Britanie va diminua libertatea de mişcare, există posibilitatea să fie limitată şi posibilitatea românilor cu o diplomă britanică de a se angaja în Marea Britanie? Există negocieri între diplomația românească și cea britanică pentru a crea o legătură între diplomele obține în Regatul Unit și viitoarele locuri de muncă?

Aștept răspunsul dumneavoastră în scris pentru problema ridicată.

Cu deosebită considerație,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

sursă foto: România Liberă

You may also like

Leave a Comment