Copii români născuți în Diaspora

ÎNTREBARE

Adresată: Doamnei Andreea Păstîrnac, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

Obiectul întrebării: Copii români născuți în Diaspora

Stimată doamnă ministru, în urmă cu cinci săptămâni, la o dezbatere privind problemele elevilor şi studenţilor, de Ziua Tineretului, ați declarat că anul trecut pentru prima dată s-au născut mai mulţi copii în diaspora decât în România.

În condițiile în care mulţi dintre copii care au plecat din România şi foarte mulţi dintre copiii care s-au născut în statele din Uniunea Europeană nu mai învaţă limba română, campania pe care ați lansat-o, prin care copii români primesc mai multe manuale, suport de studiu al limbii române electronic – de la tablete până la manuale digitale este una binevenită însă insuficientă să rezolve o problemă atât de serioasă.

Având în vedere numeroasele semne de întrebare ridicate de viitorul acestor copii în relația lor cu România, cultura și educația românească, vă supun următoarea întrebare: Care este strategia Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, pe termen lung, cu privire la numeroșii copii români născuți în Diaspora?

Aștept răspunsul dumneavoastră în scris pentru problema ridicată.

Cu deosebită considerație,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

You may also like

Leave a Comment