Exporturile de grâu românesc s-au majorat cu 111%! (USDA)

Conform unei analize a United States Department of Agriculture – Foreign Agricultural Service (USDA) în primele cinci luni ale anului curent exporturile de grâu românesc s-au majorat cu 111% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ajungând la un total de 3,8 milioane de tone.

„PSD prin programul de guvernare și-a propus obiective îndrăznețe pentru agricultura din România având în vedere potențialul agricol foarte mare. Primul pas a fost acordarea subvențiilor la timp, apoi importantă a fost măsura prin care fermierii autohtoni vor beneficia de credite ieftine, pentru achiziția de terenuri agricole, pentru asigurarea capitalului de lucru și a investițiilor necesare.

Conform analizei agenției `United States Department of Agriculture – Foreign Agricultural Service` strategia PSD privind agricultura este confirmată de rezultatele primelor luni, exporturile de grâu românesc s-au majorat cu 111% ajungând la un total de 3,8 milioane de tone față de cele 1,8 milioane de tone din intervalul anului trecut.

Aproximativ 80% din exporturi au avut ca destinație Vietnam, Egipt, Iordania sau Libia iar agenția americană a preconizat pentru 2017 și o creștere a  exporturilor de făină în Africa și Orientul Mijlociua declarat deputatul Gabriel Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Sursa cifrelor: USDA

https://gain.fas.usda.gov/Recent%20GAIN%20Publications/Romanian%20wheat%20exports%20are%20flourishing_Bucharest_Romania_4-25-2017.pdf

You may also like

Leave a Comment