Propunerile consilierilor PSD privind modificări ale regulamentului de parcări publice ale municipiului Cluj-Napoca

În urma dezbaterii publice organizate de Primăria Cluj-Napoca și a propunerilor venite de la persoanele prezente, consilierii PSD solicită următoarele modificări ale regulamentului de parcări publice ale municipiului Cluj-Napoca:

1.       Eliminarea abonamentului de tip universal atât pentru zona 1 cât și pentru zona 2. Considerăm că în forma actuală nu facem decât să mutăm toate autoturismele parcate zilnic pe cele 26 străzi din zona 1, către zona 2, care conține tot străzi din zona centrală. Centrul Clujului, atât zona 1 cât și 2 trebuie utilizate în afara de riverani doar pentru parcări/intervale orare.
2.       Delimitarea a câte 2 locuri de parcare tip stație parcare pentru sistemul de Car Sharing, în baza unui contract încheiat între compania care oferă acest serviciu și primărie. Sistemul de car sharing nu este un concurent pentru taximetrie, trebuie privit ca o soluție modernă de transport în comun, 1 autoturism poate fi folosit în fiecare zi de peste 10 utilizatori.
3.       Acordarea unor facilități posesorilor de mașini electrice prin :a)Posibilitatea parcării gratuite pentru mașinile electrice în municipiul Cluj-Napoca, în baza unui abonament gratuit oferit de primărie. Exista în București acest sistem și multe alte primarii din România vor susține această facilitate oferita mașinilor electrice.   b). posibilitatea ca mașinile electrice să circule pe benzile dedicate transportului în comun. c). delimitarea în parcările/parkingurile existente a unui număr de locuri rezervate mașinilor electrice. Prin aceste măsuri dorim ca municipalitatea să arate un semnal de încurajare a sistemului auto electric, de înțelegere că viitorul aparține acestei tehnologii nepoluante.
4.       Modificarea actualului sistem de parcări al municipiului Cluj-Napoca prin limitarea abonamentului de parcare pe un interval orar.
5.       Introducerea unui sistem online prin care fiecare solicitant de abonament să poată urmări locurile ocupate și libere de parcare, posibilitatea prelungirii și accesării on-line.

Grupul consilierilor PSD Cluj-Napoca
Dan Morar
Corina Croitoru
Andras Tothfalusi
Horia Nasra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *