Ce a promis Emil Boc în 2012?

Ce a promis Emil Boc în 2012 ?

1. Un oraș luminos

„Vom continua extinderea sistemului de iluminat public, folosind instalaţii cu consum redus de electricitate. Vom extinde iluminatul ornamental şi cel de sărbători” – Emil Boc

1

În realitate Emil Boc s-a preocupat mai mult de răspândirea inutilă a resurselor financiare.

2. Parkinguri și locuri de parcare

„Vom finaliza parkingurile începute şi vom identifica, cu sprijinul cetăţenilor, noi amplasamente pentru a construi parkinguri supraterane în toate cartierele oraşului și parkinguri subterane în zona centrală (foto). Vom realiza cel puţin 7.000 de noi locuri de parcare” – Emil Boc.

2

În ultimii 4 ani nu s-a construit nici un parking suprateran în  cartierele oraşului și nici un parking subteran în zona centrală.

3. Un oraș curat

„Vom dezvolta colectarea selectivă a deşeurilor şi vom creşte numărul de străzi cuprinse în programele de curăţenie şi de deszăpezire” – Emil Boc.

3

Datorită nefinalizării proiectului CIMD, de către administrația de dreapta, costul servicilor de salubritate a crescut, clujenii plătind practic ineficiența administrativă a politicienilor.

4. Cartierul Valea Gârbăului

„Vom construi un nou cartier în zona Valea Gârbăului, pe terenul de 12,7 hectare pus la dispoziția Clujului de Guvernul României. Acest nou cartier va fi realizat printr-un parteneriat între Primărie și bănci comerciale, prin licitaţie publică de asociere. Contractele încheiate vor impune prețuri maximale pe metru pătrat construit, având în vedere faptul că Primăria oferă terenul” – Emil Boc

4

 

Nu s-a construit nimic, este o altă promisiune nerealizată la fel ca și în cazul cartierelor Tineretului și Lomb.

5. Fonduri Europene

„Vom duce la bun sfârșit proiectele europene importante în care ne-am angajat: modernizarea transportului în comun şi a străzilor de acces în zona industrială, noi locuinţe sociale, centre de zi pentru vârstnici, o reţea pentru biciclete, parcul industrial, Centrul regional de excelenţă pentru industrii creative și I.T. (Buftea de Cluj).

Vom elabora și pune în aplicare noul Plan integrat de dezvoltare urbană pentru perioada 2014-2020, astfel încât să ne păstrăm locul întâi între polii regionali de creştere, loc pe care l-am obţinut în urma proiectelor câştigate până acum.

Prin proiectele finanţate din banii europeni vom avea în vedere şi dezvoltarea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de muncă, creşterea atractivităţii oraşului nostru pentru investitorii străini şi români, fiind conştienţi de faptul că ne aflăm într-o permanentă competiţie atât la nivel naţional, cât şi la nivel european.

Astfel, vom construi noi parcuri industriale şi logistice în zona Lomb, precum şi un Centru regional de excelenţă pentru industrii creative și I.T” – Emil Boc.

6

Centrul de industrii creative Buftea de Cluj este construit în proporție de 60 %… A fost reziliat contractul cu firma constructoare și acum trebuie organizată din nou licitația pentru continuarea lucrărilor.

6. Consolidarea investițiilor. Noi investiții pentru locuri de muncă

„Primăria va asigura în continuare condiții favorabile investitorilor, pentru ca aceștia să se instaleze la Cluj-Napoca sau să-și dezvolte investițiile deja realizate. Obiectivul este asigurarea unui număr suficient de locuri de muncă de calitate, bine plătite, pentru clujeni. Atragerea investitorilor se va reflecta de asemenea în colectarea de fonduri mai importante pentru bugetul local, fonduri care vor fi folosite pentru investițiile publice” – Emil Boc.

7

Oradea a cheltuit 90% din fondurile europene până la data limită, 31 decembrie 2015. Primăria Cluj-Napoca a rămas cu 12 proiecte europene, din totalul de 28, nefinalizate la finalul lui 2015.

7. Străzi

„Vom finaliza marile proiecte de modernizare şi lucrările în toate cartierele, astfel încât în 2016 toate străzile Clujului vor fi asfaltate. Vom continua investiţiile integrate în cartiere, amenajând în acelaşi timp străzile şi aleile, iluminatul public şi spaţiile verzi, pentru a lăsa în urmă un spaţiu reabilitat, modern, curat şi plăcut, pentru o lungă perioadă de timp.

Vom reabilita în totalitate, din fonduri europene, străzile Primăverii, Plopilor, Splaiul Independenţei, Bariţiu, Horea, Căii Ferate, Oaşului, Bulevardul Muncii, Calea Baciului (prin proiectul privind accesul în zona industrială), Memorandumului, Moţilor, Avram Iancu, I.C. Brătianu (prin proiectul de modernizare a căilor de acces către „Oraşulcomoară”). Vom moderniza toate intrările în oraş” – Emil Boc.

8

Peste 350 de străzi din Cluj-Napoca sunt neasfaltate în acest moment. Intrările în oraș nu sunt modernizate, arată ca în anii`60.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *