Music Outdoor Experience, festivalul celor trei apusuri

11831823_651010975036013_2410421033433469981_nMusic Outdoor Experience (MOX), festivalul celor trei apusuri, aflat la cea de a 4-a ediţie este primul eveniment muzical-turistic din România, o experienţă unică de trei nopţi şi patru zile ce combină un festival de muzică electronică cu o excursie de relaxare la munte.

Music Outdoor Experience, festivalul celor trei apusuri se desfăşoară şi în 2015, în mozaicul petrografic al Carpaţilor, Munţii Apuseni, mai exact în Muntele Băişorii.

MOX combină  un festival de muzică electronică cu o ieşire de un weekend la munte, cu hamace, corturi, leagăne, ateliere, waterslide, biciclete, apusuri la 1600 metri altitudine, competiţii, aer curat, distracţie şi voie bună.

Festivalul a crescut ca o comunitate

Într-un interviu acordat de Marius Bugeac, PR-ul Music Outdoor Experience, pentru RoEvents, luat de Andreea Popescu, preşedintele DISPERSIE#Răspândim Idei, oficialul MOX explică de ce festivalul a crescut ca o comunitate, după trei ediţii identificându-şi şi un scop: MOX trebuie să fie primul festival cu obiectiv turistic din România.

« Festivalul a crescut ca o comunitate şi a devenit un loc din care nu ai cum să pleci fără să cunoşti oameni noi, poate chiar să îţi faci prieteni noi. Timp de calitate alături de oameni de calitate.

Dorim ca MOX să fie primul festival cu obiectiv turistic din România. Odată la câţiva ani vom schimba locaţia festivalului pentru a promova zone montane din judeţul Cluj, şi cine ştie, poate mai încolo şi din alte judeţe » precizează Marius Bugeac.

MOX, evadarea din jungla urbană, din rutina de oraş, departe de aglomeraţie va avea loc în 23-26 iulie 2015, în Muntele Băişorii, staţiunea ‘Buscat Ski & Summer Resort’.

O bibliotecă în aer liber, ateliere de creaţie, un tobogan de apă lung de 30 de metri

În acest an, organizatorii MOX ne-au pregătit mai multe surprize, toate fiind organizate la 1600 metri altitudine.

« Am anunţat deja 3 surprize: anul acesta vom avea 4 swing-uri faţă de unu anul trecut. Pentru cei care caută senzaţii tari recomandăm să îşi aducă bicicletele pentru că de anul acesta am început colaborarea cu ”Buscat Air DH”, concurs de downhill, care se află la ediţia a 3-a. Traseul va fi deschis şi pentru amatori/începători atunci când nu vor avea loc competiţii. Iar recent am anunţat colaborarea cu prietenii noştri de la Bubble Fun printr-un video ce a făcut peste 3000 de vizualizări în doar 4 zile. Cu siguranţă ne vom distra! Vom avea o bibliotecă în aer liber, ateliere de creaţie, un tobogan de apă lung de 30 de metri pe deal şi multe altele. Participanţii vor putea lua parte la o multitudine de activităţi pe timp de zi şi desigur, noaptea vor petrece » sunt evenimentele recomandate de PR-ul evenimentului.

Anul acesta ne aşteptăm la un public de 2000 de persoane

MOX este în primul rând o stare de spirit şi nu a fost şi nici nu este gândit ca un festival de mase. În primele două ediţii festivalul a fost promovat doar WOM (Word Of Mouth) şi organizatorii au strâns 150 de persoane în primul an şi respectiv 400 în al doilea. Din 2014, de când oficialii MOX au început să promoveze evenimentul online s-a simţit considerabil diferenţa, 1200 de persoane.

« Planul nostru este să creştem de la an la an, dar în acelaşi timp să păstrăm acest spirit de comunitate ce s-a dezvoltat. Punem foarte mult accent pe activităţile din timpul zilei, dar şi pe line-up. Dacă în primele două ediţii atmosfera a fost întreţinută de dj care atunci îşi făceau debutul precum Greenblack, N-Ser, Alex One, Ciakar, anul acesta îi avem pe afiş pe Argatu’, Silent Strike, Blanilla, Sauce, Missile, Dex, Dodo şi mulţi alţii.

Anul acesta 1/4 din line-up este alcătuit din artişti noi. Am avut 57 de înscrieri. Foarte mulţi dintre aceşti artişti îşi au locul pe scena noastră, dar din păcate timpul nu ne permite să îi luăm pe toţi. În schimb i-am notat deja pentru anul viitor » ne asigură Marius.

În numai doi ani de zile, Music Outdoor Experience şi-a câştigat reputaţia în rândul fesivalurilor mici, ca fiind unul dintre cele mai unice mişcări ce combină muzica, natura, cultura, arta şi sportul pe scena evenimentelor open air din România.

sursă: Adevărul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *