Emil Boc a reprezentat MUT, Cluj-Napoca, la Bruxelles!

pata-rat-clujPrimarul Emil Boc a reprezentat MUT, municipiul Cluj-Napoca, săptămâna trecută la Bruxelles, la o dezbatere organizată de Comisia Europeană„European Roma Summit – Going local on Roma inclusion” pe tema incluziunii sociale a romilor.

Dacă în Europa dl. Emil Boc se declară un adept al toleranței, prin tăcere, acasă a abandonat cu desăvârșire comunitatea de la Pata Rât.

„TSD Cluj-Napoca îi solicită primarului Emil Boc să prezinte public proiectele din sfera incluziunii sociale a romilor cu care s-a lăudat pe pagina de FB, sursa de finanțare a excursiei la Bruxelles, cât și rezultatele produse, având în vedere că arta tăcerii cu mâinile la spate, în fața maestrului său, Traian Băsescu, nu este o atitudine politică corectă față de clujeni. Dle Boc, dumneavoastră nu sunteți plătit pentru a fi însoțitorul de zbor al președintelui Băsescu!” a declarat Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

În ultimii trei ani, Pata Rât, această „Vale a Plângerii” locală, a făcut obiectul mai multor rapoarte, informări și petiții inițiate de ONG-uri internaționale sau locale, acestea arătând condițiile deplorabile, inumane, în care trăiesc zeci de romi. Nici raportul alarmant al Centrului European pentru Drepturile Romilor, nici informările Amnesty International nu au reprezentat vreun interes real pentru Emil Boc sau mâna sa dreaptă, fostul primar Sorin Apostu.

„Emil Boc nu trebuie să rămână indiferent față de drama socială de la Pata Rât. Împingerea și apoi abandonarea acestor clujeni la marginea comunității, departe de instituțiile sanitare și educaționale este o realitate dureroasă. Incluziunea socială a comunității rome de la Pata Rât nu se rezolvă printr-o simplă excursie, ci prin implicarea directă în această dramă locală. Încercați să respectați solidaritatea socială promisă în campania electorală din primăvara lui 2012” a declarat Andrei Zorilescu, vicepreședinte TSD Cluj-Napoca.

Tinerii social-democrați îl invită pe Emil Boc să viziteze comunitatea din Pata Rât, să-și actualizeze  informațiile cu privire la problemele clujenilor din zona respectivă și să locuiască măcar o zi în cutiile de chibrituri puse la dispoziție de primărie.

*Vă informăm că la dezbaterea „European Roma Summit – Going local on Roma inclusion” au luat cuvântul președintele României, dl. Traian Băsescu, senatorul Damian Drăghici, primarul municipiului Craiova, dna. Olguța Vasilescu și ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnic, dna. Rovana Plumb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *